Távközlési hálózatok


Cégünk 1993 óta van jelen a távközlési hálózatépítési piacon Első bemutatkozó referenciamunkánkat a MATÁV Rt. területén végeztük Mázaszászváron, ahol 5 db nagyelosztóból álló, 600 előfizetőt érintő egységes helyi hálózatot építetünk ki.

Ebben az évben megalakult a Hálózatos üzletág, amely a későbbiekben távközlési hálózatok tervezését, építését és fenntartását végezte.

Jelentős esemény volt 1994-ben a MATÁV Rt. regionális hálózatfejlesztési projektjében való részvétel az ERICSSON alvállalkozójaként.


Az 1995. decemberéig tartó projektben a PERFECT-PHONE KFT. 14 településen épített teljesen új helyi hálózatot, valamint az összeköttetést biztosító optikai gerincet és törzshálózatot. A projekt keretében a cég közel 5 000 előfizetőt kapcsolt be az általa épített hálózatba.

1996-tól hálózatos területen a MATÁV Rt., mint a régió fő távközlési szolgáltatója a meghatározó megrendelő. A közbeszerzési pályázatokon a cég 1996-tól folyamatosan a nyertes cégek között volt, elsősorban a 74-es, 75-ös, és 72-es távközlési primer körzetekben.

Az előfizetői bekapcsolások, áthelyezések, kisebb-nagyobb hálózatbővítések mellett optikai hálózatok kivitelezésével (Hytas, CityNet ) bízták meg, valamint megnyerte a fenti körzetekben a fenntartási tevékenységre kiírt pályázatokat is. 1999-től a MATÁV ISDN programjának fő kivitelezője a Dél-Dunántúlon.


Jelenleg a PERFECT-PHONE KFT. meghatározó szereplője a Délnyugat-Magyarországi terület távközlési kivitelezői piacának, 1996-tól napjainkig Tolna megye előfizetőinek 60 %-át, összességében mintegy 45 000 előfizetőt kapcsolt be ebben a régióban.

2001. április 1.-től a Paksi Atomerőmű Rt. belső távközlési hálózatának üzemeltetésére kötöttünk szerződést.

2004-ben a MATÁV Rt. területén több elosztó és törzshálózat bővítését végeztük el és ebben az évben megkezdtük az ikerállomások kiváltását Pécsett és Szekszárdon is, amelyet 2005-ben fejeztünk be. Ez a munka összesen mintegy 3 000 db állomást érintett.


Távközlési hálózatépítési tevékenységet Tolna megyében 1993-óta, Baranya megyében 1998-óta a MATÁV, illetve T-Com szerződött vállalkozójaként végzünk folyamatosan, megszakítás nélkül, évenkénti versenytárgyalás nyerteseként. Fontos megemlíteni a szekszárdi Duna-híd építésével kapcsolatban végzett vízügyi kábelkiváltási munkákat. Cégünk az évek során szerzett kivitelezői tapasztalatával sikeresen képes megoldani a nagyobb projektek kivitelezését és maradéktalanul eleget tenni a megrendelői elvárásoknak.


Főbb hálózatépítési tevékenységeink:

  • Távközlési hálózat tervezés,
  • Geodéziai bemérés, dokumentálás
  • Földfeletti és földalatti távközlési hálózatépítés
  • Műanyagcsöves alépítmény építés, megszakító létesítményekkel
  • Optikai kábel építés, szerelés, mérés
  • Optikai védőcső fektetés, béléscsövezés
  • Előfizetői GSM, ISDN berendezések telepítése