Komplex technológiai fejlesztés
a Perfect-Phone-Kft.-nél
(GINOP-1.2.8-20-2020-02457)A szerződött támogatás összege: 53.000.000.- Ft
A támogatás mértéke: 68.95%


Projekt tartalmának bemutatása:

A Perfect-Phone Kft-t sokéves tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező távközléstechnikai szakemberek alapították 1990-ben. 1993-ban a cégvezetés stratégiai célkitűzéseivel összhangban belépett a távközlési hálózatépítési piacra. A cég az előfizetői bekapcsolások, hibaelhárítás, hálózatbővítések mellett optikai hálózatok kivitelezésével bízták meg, valamint megnyerte a fenntartási tevékenységre kiírt pályázatokat is és ennek alapján a rézhálózatban kábelhibák elhárítását végzi földalatti és földfeletti hálózaton.2007-től erősáramú földalatti kábeleket is épít.

A Perfect-Phone Kft. jelen pályázatának célja komplex fejlesztés, mely magában foglal technológia modernizációt eszközök beszerzésével és informatikai fejlesztést (hardver, szoftver). A tervezői üzletág kialakításához szükséges IT infrastruktúra megteremtéséhez szükség van nagy teljesítményű, CAD tervezői feladatok ellátására alkalmas számítógépek beszerzésére (CAD PC munkaállomások). Asztali munkaállomás, erős számítási teljesítménnyel, nagy felbontású UHD monitorokkal, kompletten beszerezve, valamint Lenovo notebookok, melyek szintén alkalmasak digitális tervek kezelésére. A tervezői feladatok ellátásához AutoCAD 2021 szoftver beszerzésére kerül sor.

A külső hálózatépítési munkákhoz valamit a hibaelhárítási és karbantartási feladatokhoz kapcsolódóan be kívánunk szerezni egy darab FOSSI F365A.2.25 típusú darut, mely horgos vagy kosaras módon multifunkciós munkavégzést tesz lehetővé. A beszerzendő optikai hálózathoz alkalmas mérő és karbantartó eszközök a cég alaptevékenységével összefüggésben hálózatépítési munkák során lennének alkalmazva. A jelenlegi eszközállomány a terepi munkavégzés során avul, állapota romlik, egyre gyakoribbak a meghibásodásuk, valamint technológiailag elavulttá váltak. Jelenleg nem minden szerelő teamnek jut megfelelő eszköz, így az egy időben történő munkavégzésük nem megoldott.

A beszerzendő Radiodetection marker- és nyomvonalkereső, Fluke Network kábel-analizátor, csillapításmérő, EXFO csillapításmérő, valamint a FITEL S179 optikai szálhegesztő műszaki színvonalukban a legújabb technológiát képviselik. Az eszközök alkalmasak előfizetői ADSL vonalak műszaki állapotának és alkalmasságának vizsgálatához, továbbá az IPTV és VoiP szolgáltatások jellemzőinek mérésére. Használhatóak előfizetői vonalak meghibásodása esetén a hibahely meghatározásához. A fenti beszerzésekkel biztos pozíciót tudna magáénak a Perfect-Phone Kft, ami a meglevő létszám megtartása mellett lehetővé tenné további munkavállalók felvételét.

A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2021.08.31.