Számítástechnikai hálózatok


Egy jól megépített számítástechnikai hálózat nélkül ma már nehezen képzelhető el egy iroda, egy kereskedelmi vagy logisztikai bázis, egy szolgáltató központ, vagy egy termelőüzem.

A számítástechnikai hálózat kiépítése stratégiai fontosságú, hiszen ezt akár több tíz évre tervezzük, behálózza az intézmény, a telephely teljes egészét.


Míg a csatlakoztatott berendezések 3-5 év alatt elavulhatnak, a számítástechnikai hálózat a gondos, előrelátó tervezés révén jó néhány aktív eszköz generációt is üzembiztosan kiszolgálhat.

Cégünk egyik fő profilja a számítástechnikai hálózatok tervezése, építése, karbantartása. A legismertebb gyártók, a KeLine, a Nexans (Alcatel) és az R&M regisztrált installátorai vagyunk. Az általunk megépített számítástechnikai végpontok száma több tízezer.


Az Ön igényei alapján megtervezzük kiépítendő számítástechnikai hálózatát Cat5e, Cat6, vagy Cat7 minőségben, néhány végponttól akár a több ezer végpontos rendszerig.

Igény esetén a telefon és a számítástechnikai hálózat integrált kialakítását is megoldjuk, ezzel egy-egy munkatárs átköltözése esetén nem csak a számítógép, hanem a telefon is gyorsan, egyszerűen áthelyezhető a mellékszám megváltozása nélkül. Ráadásul mindezt az Ön rendszergazdája meg tudja tenni, így nincs késlekedés, nincs kiesett munkaidő.

Irodájának, telephelyének adottságait figyelembe véve az Ön által használni kívánt rendszernek megfelelő hálózatot tervezünk a legkorszerűbb műszaki lehetőségek felhasználásával. Irodaépületek, telephelyek hálózatának kialakítása esetén a nagyobb távolságok áthidalására, rack szekrények összekötésére optikai hálózat kiépítését is vállaljuk.


A telephelyet elhagyó, közterületet is érintő hálózatok tervezését, kiépítését is vállaljuk a mindenkori előírások figyelembe vételével, legyen szó akár légkábeles, akár föld alatti építésről.

Vállaljuk az építendő rendszerek közműegyeztetését, szakhatósági engedélyezési folyamatának lebonyolítását, geodéziai bemérését és az érintett közterület teljes helyreállítását is.

Természetesen kész tervek alapján is dolgozunk. A gyártói specifikációknak megfelelő elemekből megépített rendszerek esetén 10, 15 illetve 20 év gyártói rendszergaranciával rendelkező hálózatot vehet át tőlünk.

Az általunk megépített rendszer minden egyes végpontját az érvényes szabványoknak megfelelő mérőműszerrel megmérjük, a mérésről mérési jegyzőkönyvet készítünk nyomtatott, vagy elektronikus formátumban, amely a rendszer-dokumentáció részét képezi.

A felhasznált anyagok minősége, a rendszer dokumentált mérése, valamint a gyártói rendszergarancia a biztosíték arra, hogy a megépült hálózatot hosszú időn keresztül megelégedéssel fogja használni.


Főbb tevékenységeink:

  • Számítástechnikai hálózat tervezés
  • Strukturált (Cat5e, Cat6, Cat7) hálózat építés
  • Optikai hálózat építés
  • Számítástechnikai hálózat (optika és réz) mérése
  • Mérési jegyzőkönyv készítés
  • Számítástechnikai hálózat hibakeresése, javítása
  • Optikai védőcső fektetés, béléscsövezés